Předkrmy a hlavní jídla,  RECEPTY,  Slané pečení

Lowcarb tvarohové housky

Některé z těchto horkých dnů vybízí k tomu, trošku odlehčit jídelníček a nemusí být ani celiak nebo lowcarb vyznavač. Tyhle houstičky splácáte za pár minut a jak jsem sama na sobě otestovala, budou dobré navzdory večenímu pečení i ráno a to tradičně pečivo starší jak 6 hodin nekonzumuji. Musím říct, že mě výsledek doopravdy překvapil, o čemž svědčí to, že než bylo půl desáté, tak byly tři ze čtyř houstiček už ve mně :D. Je to hodně dobré placebo, první jsem měla s ovocem a arašídovým máslem, další obleženou se šunkou a sýrem a ani mi to nějak nedocházelo, že to není klasické pečivo (to poznáte pouze na řezu). Psyllium je druh vlákniny, respektivě namletý druh šalvěje, který přirozeně zajistí, že housky budou držet pospolu a také vaše dobré trávení :).

 

Lowcarb tvarohovoé housky

  • 1 vanička nízkotučného tvarohu
  • 2 vejce
  • 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • 2 špetky soli
  • 4 lžíce chia semínek
  • 2 lžíce sezamu (zkombinovala jsem bílý a černý)
  • 2 lžíce slunečnicových semínek nebo dýňových semínek
  • 3 lžíce psyllia (DM drogerie)

Tvaroh si nejdříve rozmícháme s vejci, solí a kypřícím práškem. Poté přisypeme všechna semínka a také psyllium. Vznikne poměrně řídké těstíčko, které necháme minimálně 15 minut stát. Během této doby chia semínka nasají tekutinu a těstíčko zhoustne. Připravíme si plech, vyložíme ho pečícím papírem a zformujeme na něm čtyři houstičky, dobře to jde s rukama navlhčenými trochou vody. Houstičky můžeme zvrchu naříznout jako kaiserky. Pečeme ve vyhřáté troubě na 150 stupňů zhruba hodinu, povrch musí pěkně ztmavnout.

 

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *