Dneska bylo nutné uvařit rychle a přesně v tu dobu přichází na řadu těstoviny. Tyhle jsou lehce pikantní a zároveň jemné díky žervé, ovoněné sušenými rajčaty a olivami a nějaké to masíčko taky nechybí. Nutností je zasypat vše parmazánem a něčím zeleným. Tyhle omáčky ze zeleninou a lehce zjemněné díky žervé jsou v tuhle dobu moje top volba, co se týká těstovin. Je to strašně letní kombinace a těstoviny zle dojídat i studené.
Těstoviny s krůtím masem, sešenými rajčaty, cuketami, olivami a žervé
- 200g mletého krůtího masa
- 2 lžičky koření piri-piri (chilli, česnek, petrželka)
- 1 lžička koření na pizzu
- sůl
- střední červená cibule
- 100g sušených rajčat
- hrst černých oliv
- menší cuketa
- 80g žervé
- čerstvé těstoviny (2 porce) + lžička olivového oleje a sůl
- parmazán a bylinky k podávání (oregáno)
Do hnce si kápneme trochu oleje ze sušených rajčat a když se rozpálí, tak na něm začneme opekávat krůtí maso posypané kořením a poté taky cibuli nakrájenou na měsíčky. Když je maso opečené, tak k němu příhodíme pokrájená rajčata, černé olivy a na kousky nakrájenou cuketu. Zalijeme půlkem hrnku vody a přidáme také žervé. Dusíme pod pokličkou dokud není vše měkké a voda vyvařená, pokud se směs připaluje, tak lehce podlijeme. Mezitím si uvaříme čerstvé těstoviny s troškou olivového oleje a soli. K uvařeným těstovinám přidáme omáčku a minutu zahřejeme, podáváme zasypeme parmazánem a bylinkami.