Předkrmy a hlavní jídla,  RECEPTY,  Zdravé/Fitness

Grilovaný kuřecí špíz s meruňkami a chilli

  Jednoduchost a v jednoduchosti je krása a o tomhle je tento recept. Zapněte grily, seberte meruňky, protože více letní to už být nemůže! Rozhodně se nebojte kombinace meruněk a masa, protože meruňky budou spíše nakyslé, rozhodně ne sladké jako z kompotu. Chilli je pikantní tečka za každým soustem, bez něj by to nešlo, můžete ho použít ve směsi piri-piri nebo samostatně, ale nevynechte ho.

Grilovaný kuřecí špíy s meruňkami a chilli

(2 porce)

  • 2 kuřecí prsa
  • 6 menších meruněk (pevných, ale uzrálých)
  • 2 lžíce oleje
  • koření piri piri (chilli, česnek, petrželka)
  • sůl
  • k doplnění salát, dresink nebo pečivo k podávání

Maso očistíme a nakrájíme na větší kusy. Meruňky omyjeme, rozpůlíme a vypeckujem. Špejle zlomíme napůl, případně je necháme v kuse a vytvoříme pouze dva mega špízy. Na špejle střídavě napichujeme meruňky a kuřecí, přičemž maso můžeme skladat jako harmoniku a propíchnout ho vícekrát, bude lepé držet. Špízy potřeme olejem, posypeme lehce solí a hustě kořením piri-piri. Pečeme na kontaktním grilu či klasickém grilu zhruba deset minut, maso vkládáme na gril při pokojové teplotě. Podáváme ideálně s jogurtovým dipem.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *