Dorty a zákusky,  RECEPTY,  Zdravé/Fitness

Dort z bílkového ořechového korpusu s borůvkovým pudinkovým krémem

Čas od času nenaleznu ani vhodný orientační recept, co potřebuji a je třeba kouzlit po citu. Je pravda, že z toho často vychází ty nejlepší věci, což se stalo i v tomhle případě. Dort tvoří lehký piškot ovoněný oříšky, který je bez lepku. Krém na vršku je vanilkový pudink obohacený o rozmixované borůvky a jogurt. Celý recept je bezlepkový, bez přidaného cukru (stévii lze nahradit medem) a je nízkosacharidový, takže lowcarb.

Dort z bílkového ořechového korpusu s borůvkovým pudinkovým krémem

  • 3 bílky
  • 3 lžíce stévie
  • 1 lžíce oleje
  • 3 lžíce vanilkového pudinkového prášku
  • 50g namletých nebo rozsekaných ořechů
  • 3/4 hrnku mléka
  • 2 lžíce stévie
  • 1/2 hrnku rozmixovaných lesních borůvek
  • 1 vanilkový pudinkový prášek
  • 150g bílého jogurtu
  • borůvky a máta na ozdobu

 

Bílky vyšleháme dotuha a poté k nim přišleháme stévii a olej. Do nadýchané pěny přišleháme také pudinkový prášek a ořechy. Vlijeme do malé silikonové koláčové formy nebo do kovové, kterou jsme vymazli máslem a vysypali hrubou moukou. Pečeme na 130 stupňů zhruba 30 minut, než lehce zezlátne. Po lehké vychladnutí vyklopíme a dozdobíme krémem, borůvkami a mátou.

Na krém si vlijeme do kastrolu mléko a přidáme k němu borůvly rozixované na kaši a stévii. Promícháme a svaříme s pudinkovým práškem na hustý pudink. Nakonec po uvaření přimícháme ještě jogurt. Necháme v lednici zchladnout, až do té doby, než půjde krémem zdobit vršek dortu. Použila jsem hladkou šitší zdobičku.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *