Přemýšlela jsem, jestli tento rychlý recept přidat, ale rozhodně za to. Jedná se spíše o tip na využití skvělé zkaramelizované cibule na víně. Věřím, že nebudete litovat, ale je jasné, že nejlepší je v burgerech, i když na ně zase nejsou kalorie ani čas každý den. Pokud milujete kozí sýr nebála bych se ho také použít a po případě vynechat šunku.
Tousty se šunkou, plísňovým sýrem a cibuládou
(2 porce)
- 4 menší plátky chleba (napřííklad toustový)
- 100g šunky – lépe chutná od kosti, naopak krůtí má bonus v bílkovinách
- 80g plísňového sýra (hermelín, brie atd.)
- 8 lžic cibulády
- tymián
(recept na cibuládu zde u burgerů zde:)
Na tousty si poklademe šunku, je lepší jí nakrájet na proužky, aby se tousty lépe jedly. Poté navršíme na šunku velké porce cibulády s vínem. Poté nakrájíme plísňový sýr a proužky poctivě rozdělíme na jednotlivé porce. Nakonec ještě zasypeme tymiánem. Necháme péct v rozpálené troubě na 200 stupňů nebo na režim gril zhruba 10-15 minut. Sýr musí být povolený a tousty křupavé.