Dorty a zákusky,  RECEPTY

Ovocný dort s tvarohovým pribináčkovým krémem

Naprosto letní, ovocný se sladkým světlým korpusem a krémem, který chutná úplně jako probináček. Takový je tento dort, a když se podíváte na rozpis ingrediencí, není ani složitý na přípravu nebo nákupy. Díky použití surovin je vhodný i pro menší děti, takže pokud někdo z vašich “prcků” bude slavit v dohledné době narozeniny, zkuste tento recept. Je na poloviční formu, pokud použijete klasickou dortovku, bude dort nižší, ale to je jen a jen na vás. Za fotky z dortem děkuji své kamarádce a asi nové osobní fotografce slečně Kroupové <3

Ovocný dort s tvarohovým pribináčkovm krémem

  • 4 vejce
  • 150g cukru
  • špetka kypřícího prášku
  • 4 lžíce oleje
  • 140g hladké mouky
  • 500g nízkotučného tvarohu (lépe drží)
  • 125g másla
  • 2 sáčky vanilkového cukru
  • moučkový cukr
  • ovoce – borůvky, hroznové víno, kumquat, meruňky
  • 1 sáček dortového želé
  • 1 lžíce cukru

Vejce si rozdělíme na bílky a žloutky, bílky dáme do vleké mísi a šleháme do tuhého sněhu, poté k nim přišleháme pečlivě cukr a kypřící prášek. Poté postupně přišleháme žloutky a olej. Nakonec přijde na řadu hladká mouka. Těsto vlijem do mále dortové formy, u které jsme vyložili dno pečícím papírem. Pečeme na 150 stupňů asi 50 minut. Povrch musí být zlatavý. Korpus necháme vychladnout, poté odřízneme s formy a dvakrát prořízneme, aby vznikly tři stejně vysoké korpusové piškoty.

Máslo necháme změknout a prošleháme ho s cukrem, následně i s tvarohem. Na každý korpus nanaseme část krému a ovoce, v mém případě borůvky. Vršek dortu potřeme jen lehce a krém odložíme k vychlazení. Mezitím si na vrchol rozložíme ovoce a zalijeme ho postupně lžící dortovým želé. To se připraví svařením 250ml vody, lžíce cukru a sáčku dortového želé. Ovoce polévám postupně, aby se k sobě postupně tuhnoucími vrstvami želé slepovalo. Necháme krátce ztuhnout a kraje dortu dozdobíme zbylým krémem.

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *