Předkrmy a hlavní jídla,  RECEPTY

Letní omáčka na těstoviny s hovězím a lilkem

Ahojky, přináším recept na letní verzi omáčky na těstoviny, taková “vytuněná” bolo(ňská).  Je v ní navíc trochu víc červené cibule na kusy a lilek. Díky kvalitnímu hovězímu a velkému množství zeleniny je to dobrá volba ve všech ohledech a na těstovinách zasypaných bazalkou hmm…. Nakonec jsem ji jedla i samotnou s rozpuštěným sýrem :D, takže věřte, že stojí za to.

P.S. Do omáčky můžete orestovat také cuketu, ale mě v kombinaci s rajčaty nechutná…

Letní omáčka na těstoviny s hovězím a lilkem

(4 porce)

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 velká červená cibule
  • 400g mletého hovězího (méně než 10% tuku)
  • 2 lžičky italských bylinek
  • lžička sušeného česneku
  • 1 střední lilek
  • 1 plechovka krájených rajčat
  • 3 velká rajčata
  • lžička cukru
  • sůl
  • čerstvá bazalka
  • 2 balení (800g červých těstovin, na obrázku jsou proteinové Zakyho)

Cibuli si nakrájíme na půlměsíce a lehce opečeme v hrnci na rozpáleném oleji, po chvíli přihodíme hovězí maso a koření. Opekáváme a když je hotovo, tak ke směsi přihodíme lilky nakrájené na půlměsíce a zalijeme sekanými rajčaty konezervy a půlkou hrnkou vody. Poté si zalijeme horkou vodou rajčata, které jsme si do kříže nařízli, po dvou minutách je přelijeme ledovou vodou a oloupeme. Nakrájíme je a vhodíme do hrnce. Směs dusíme alespoň půl hodiny, poté přisypeme cukr a sů dle chuti. Konzistence by měla být spíše hustá, omáčka se svařuje, ale neměl by z tohou vzniknout rozblemcaný sajrajt. Podáváme s uvařenými těstovinami a hustě zasypané bazalkou.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *