Předkrmy a hlavní jídla

Kuřecí špízy Satay

   Dlouho se tu zase neobjevilo žádné masíčko a to je škoda. Jelikož moje rodina o víkendu smažila houby, tak jsem vařila sólo pro sebe, což umožňuje experimenty. Černý petr padl v inspiraci na špízky Satay, spojila jsem nakonec několik receptů, protože se všechny hodně lišiy. Povinné igredience jsou arašídové máslo a sójová omáčka, dále si s tím receptem každý může hrát dle svých chuťových preferencí.

 

Kuřecí špízy Satay

  • 1/2kg kuřecích prsou
  • sůl
  • 3 lžíce arašídového másla
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 3 lžíce citrońové šťávy
  • 4 lžíce teplé vody
  • 1/2 lžičky drceného chilli
  • 1 lžička sušeného zázvoru
  • 1 lžička sušeného česneku
  • bylinky k podávání

 

Kuřecí si očístíme, podélně prořízneme a nakrájíme na 2 cm široké proužky. Ty postupně jako vlnovku napichujeme na špejle rozlomené na dvě poloviny. Lehce je posolíme. Na marinádu si rozmixujeme arašídové máslo, sójovou omáčku, citrónovou šťávu, vodu, chilli, zázvor a česnek. Směsí potřeme špízy s obou stran a rozložíme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme na 175 stupňů zhruba 30 minut, špízy během této doby několikrát otočíme. Podáváme posypané bylinkami, s rýží nebo nudlemi.

P.S. Omáčky si můžeme část schovat na namáčení upečených špízů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *