Rok jsem nenapsala recenzi na podnik a pořád si syslím Vnitroblock, to je trošku na dva černé puntíky. Takže se to teď pokusím maličko vyžehlit. Na našich drahých Holešovicích byl otevřen v průběhu zbrusu nový podnik, bistro se zaměřením primárně na vietnamskou kuchyni. Místo se stalo velmi rychle populárním a také oblíbeným všemi uživateli instagramu. A tak nakonec jsem i já podlehla a rozhodla se napsat pár řádek.
Začnu vesele, takže tím negativním, před měsícem jsem do bistra zavítala se svým kamarádem a napadlo nás vyměnit kávu za nakopávač ve formě Matcha latté, no sakryš…. nakopávač to byl, ale v trochu jiném směru, než bych si přála :D. Velký špatný, sice hezky zelený, ale chuťově dost blbý nápad. Nevím, jak jsem mohla věřit, že kombinace matchy s teplým mlékem může být dobrá… Je to taková fáze, ochutnám to, divný, tak to zkusíme podruhý, třeba se to zlepší, potřetí, pořád je to divný a pak zjistíte, že vám to fakticky vůbec ale vůbec nechutná :DD. Takže mě to nějak i odradilo dát si polední menu. Plus jsme ten nápoj dostali v takových legračních skleničkách, stejné máme ve školní jídelně…
Interiér je ale asi klíčem úspěchu tohohle podniku, minimálně si na něm zakládá. Velmi hezky je uzpůsobený bar, možné sezení na parapetu, venkovní zahrádka i luční květiny na stole. Můžete si všimnout malby s růžovou sedačkou, u které se na instagram vyfotila už asi polovina Prahy. Takže jsem tam pro změnu vyfotila někoho jiného, ať nejsem mejnstrým že jo…
Dávám tedy vysoké hodnocení interiéru a v druhém kole jeho pohodlí, často natrefuji na místa, kde na oko dobrý a pak zjistíte, že ještě půl hodiny na té židly a umřete bolestí zada a pak vám upadnou ruce a nakonec z hluku i uši. Takové problémy ale v malé uličce u Průhonu nehrozí. Venkovní posezení je také docela vhodné pro pejskaře, nebo pokud chcete nechat děti hrabat se na chodníku vedle těch psů, tak může také dojít k symbióze.
Vlajkovou lodí stálého menu je Pho bo (dle cizích názorů fakticky dobrá), Bun bo nam bo, které teď v Praze strašně frčí a potom několik druhů závitků, odpozorováno, že v masových jsou krevety, alergici zbystřte.
My jsme včera ochutnali Bun Bo a musím říct, že dobré, hlavně to nebylo ošizené a kombinace bylinek byla velmi zajímavá, mají tam například zvlaštní druh meduňky. Přiznejme si, že polovinu těchto kouzel umožňují farmářské zeleninové trhy na Holešoviské tržnici.
Jinak mělo jídlo moc pěknou estetiku a je instagram friendly jako celý podnik ostatně. Bylo vidět, že je pečlivá snaha, aby všechny porce vypadaly perfektně, a to také oceňuji, nakydaného jídla si můžu užít dost ve školní jídelně každý den :). Dále můžu zhodnotit slušně i malinovou limonádu, udájně je slazená agáve, možná by mohlo být trošku více malin, ale to je asi na vkusu, chuťově byla dobrá. Jestli se nemýlím, tak vodu získávají zákazníci zdarma. Ale mohli by udělat i limonády s možností bez cukru i agáve, ať si trochu zaremcám :D.
Dále bistro nabízí i dezerty, uvádí, že domácky pečené a často jsem si všimla, že zde ostatní fotí víno a spritzy. Mně to osobně nějak nesedí, dát si Bun bo a zapíjet nudle dvojkou vína. Za mě jedno nebo druhé. A nebo víno a kafe, protože kávy mají na výběr dostatek, a to i filtr.
Shrnuto, interiér pecka, jídlo slušné, esteticky pecka a nutné navštívit, pokud se pohybujete na Holešovicích. A to už i z pocitu, že sedíte v současnosti jendom z nejfocenějších podniků v Praze. Vnitroblock si totiž už všichni odfotili loni :D.
Užívejte (pseudo)léta a nezapomeňte prolézt i bývalé recenze, třeba na Jinou krajinu. Pac a pusu.