Dorty a zákusky,  RECEPTY,  Zdravé/Fitness

Fitness třešňové cupcaky

Ahojky, vrcholí sezóna třešní! A proto je šance z nich i něco upéct. Přináším recept na zdravé cupcaky, plné proteinu. Jsou extra čokoládové, ale přesto vychlazené z lednice i pěkně osvěží. Příprava je poměrně expresní, takže přesně tak, jak to mám ráda 🙂

Fitness třešňové cupcaky

  • 2 vejce
  • 1 menší banán
  • 4 lžíce mléka
  • 3 lžíce stévie
  • 2 lžičky kokosového oleje
  • 2 odměrky čokoproteinu
  • 2 lžíce kakaa
  • 4 lžíce mletých mandlí
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu (maizena)
  • 1/2 kypřící prášek do pečiva
  • 3 hrsti třešní
  • 20g hořké čokolády
  • 350g nízkotučného tvarohu
  • 1/2 hrnku mléka
  • 4 lžíce kakaa
  • 1 sáček čokoládový pudink bez vaření (krém Olé)
  • 2 lžíce čokoproteinu

 

Začneme tím, že si připravíme 10-12 silikonových košíčků na muffiny a rozložíme si je na plech. Případně použijeme papírové a vložíme je do kovové formy. Vejce rozmixujeme s banáneme a mlékem. Poté přimixujeme stévii, kokosový olej a suché ingredience čokoprotein, kakao, mleté mandle, kukuřičný škrob a kypřící prášek. K těstu přidáme nasekanou čokoládu a většinu třešní, které jsme vypeckovali. Těsto rozdělíme do košíčku a necháme alespoň půl centimetru pod okraj volných. Poté necháme péct v troubě vyhřáté na 150 stupňů zhruba 45 minut. Když košíčky zchladnout, tak je dozdobíme krémem pomocí cukrářského pytlíku s širší zdobící špičkou winton. Vymixujeme si na něj tvaroh s mlékem, stévií nebo jiným sladidlem dle chuti, proteinem a čokoládovým pudinkem. Na špičku krému rozdělíme zbylé třešně.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *