Ahojky, vrcholí sezóna třešní! A proto je šance z nich i něco upéct. Přináším recept na zdravé cupcaky, plné proteinu. Jsou extra čokoládové, ale přesto vychlazené z lednice i pěkně osvěží. Příprava je poměrně expresní, takže přesně tak, jak to mám ráda 🙂
Fitness třešňové cupcaky
- 2 vejce
- 1 menší banán
- 4 lžíce mléka
- 3 lžíce stévie
- 2 lžičky kokosového oleje
- 2 odměrky čokoproteinu
- 2 lžíce kakaa
- 4 lžíce mletých mandlí
- 2 lžíce kukuřičného škrobu (maizena)
- 1/2 kypřící prášek do pečiva
- 3 hrsti třešní
- 20g hořké čokolády
- 350g nízkotučného tvarohu
- 1/2 hrnku mléka
- 4 lžíce kakaa
- 1 sáček čokoládový pudink bez vaření (krém Olé)
- 2 lžíce čokoproteinu
Začneme tím, že si připravíme 10-12 silikonových košíčků na muffiny a rozložíme si je na plech. Případně použijeme papírové a vložíme je do kovové formy. Vejce rozmixujeme s banáneme a mlékem. Poté přimixujeme stévii, kokosový olej a suché ingredience čokoprotein, kakao, mleté mandle, kukuřičný škrob a kypřící prášek. K těstu přidáme nasekanou čokoládu a většinu třešní, které jsme vypeckovali. Těsto rozdělíme do košíčku a necháme alespoň půl centimetru pod okraj volných. Poté necháme péct v troubě vyhřáté na 150 stupňů zhruba 45 minut. Když košíčky zchladnout, tak je dozdobíme krémem pomocí cukrářského pytlíku s širší zdobící špičkou winton. Vymixujeme si na něj tvaroh s mlékem, stévií nebo jiným sladidlem dle chuti, proteinem a čokoládovým pudinkem. Na špičku krému rozdělíme zbylé třešně.