Předkrmy a hlavní jídla,  RECEPTY

Linguine s jemnou omáčkou a letní zeleninou

  Píšu recept na blog čtyři dny před státnicei, nejsem blázen? Do jedné hodiny jsem se učila a potřebuji se nějak odreagovat… Taky mě trochu stresuje, že mi vicí v počítači dalších šest nafocených receptů :D. Tak moc ráda bych to teď přidávala, když je co. V létě to snad půjde lépe, teď musím vydržet se zatnutými zuby. Dneska je navíc neděle, tak jsem se rozhodla vařit něco víc než obložený talíř, bude light verze bramborového salátu a kuřecí stripsy v cornflacích. Takže pokud to nezvidlačím, tak se těšte v dalších dnech (snad ne týdnech) na recept.

 

Linguine s jemnou omáčkou a letní zeleninou

(2 porce)

  • 400g čerstvých těstovin linguine (nebo jiné)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lilek
  • 300g barevných cherry rajčat
  • 2 lžíce koření italské bylinky (nebo směs na špagety)
  • sůl
  • 100g černých oliv
  • 100g žervé
  • bazalka k podávání

Těstoviny si dáme vařit do vroucí vody se lžičkou soli a kapkou olivového oleje. Uvaříme je na skus. Lilek omyjeme a nakrájíme na kostičky a rajčata také opláchneme vodou. Lilek orestujeme na olivovém oleji a když je opečený, tak přidáme bylinky, půl lžičky soli, žervé a olivy. Podlijeme vodou a tři minuty dusíme, pánev přikryjeme poklicí. Poté přidáme i rajčata, po dalších pěti minutách zkontrolujeme konzistenci omáčky, měla by být hustá a lepkavá. Případně přidáme ještě vodu, aby se omáčka nepřipálila nebo ještě vodu vyvaříme. Rajčátka je dobré promíchát špičkou nože, aby pustila trošku šťávy. Nakonec omáčku promícháme s uvařenými těstovinami, minutku necháme ještě na plameni navzájem prohřát a ozdobíme bazalkou. Nejlepší jsou těstoviny lehce zchladlé.

 

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *