Dneska přináším strašně “easy” recept a po pravdě, moc jsem od něj při pečení nečekala. Vzniknul složením několika receptů a s tím, že nejsem nechtěla používat klasickou ani ovesnou mouku. Jako bonus stále nejsou baterky do váhy. Ale stal se zázrak… Je to jeden z nejvíc božích produktů, které jsem upekla. Buchta chutná jako strašně nezdravé koupené muffiny a je měkkoučká jako kefírové řezy od babičky. O výživových hodnotách se bavit nemusíme, ty jsou pecka. Sečteno a podrtženo, za dva dny jsem z toho pekla dort a zítra budu péct tento recept potřetí.
P.S. Odměrku používám na protein, měla by tedy být zhruba 30 g/ml.
Fitness muffinová buchta
- plechovka červených fazolí
- 2 vejce
- 1 banán
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 2 odměrky mléka
- 1 lžička kokosového oleje
- 3 lžíce tekuté stévie
- 2 odměrky proteinu
- 1 odměrka kakaa
- 1/2 odměrky kokosové mouky
- na ozdobení čoko a ovoce (bílá čokoláda, borůvky)
- máslo a mouka na plech
Nejdříve si pečlivě propláchnemě fazole a rozmixujeme je na hladkou kaši v mixéru nebo ponorným mixérem, poté přimixujeme i dva žloutky a banán. K hladké směsi přimixujeme postupně kypřící prášek, mléko, kokosový olej, stévii, protein, kakao a kokosovou moukou. Vedle v míse si vyšleháme vílky do tuhého sněhu a nakonec je opatrně přimícháme ke zbytku těsta. Zapekací misku nebo dortovou fotmu si vymažeme máslem a vysypeme hrubější moukou. Těsto do ní poté vlijeme a ozdobíme nasekanou čokoládou a ovocem dle chuti. Pečeme na 150 stupňů zhruba 45 minut, dokud se těsto nezačne odlepovat od krajů a povrch není pevný.