Ahoj, dlouho jsem nepřidávala tip na hlavní jídlo, ale dneska se situace mění. Asi znáte kuřecí v kukuřičných cornflacích, tohle je druhá varianta, kteoru jsem našla v jednom z minulých čísel časopisu Food. Maso je šťavnaté a semínka křupavá, po řízkách se mi vůbec nestýská, to vám můžu přiznat. V poslední době se extra nezdravé jídlo omezuje na víkendy u mých rodičů a úplně to stačí :D.
Kuřecí v jogurtu a semínkách
- 1/2 kg kuřecích prsou
- 150g bílého jogurtu
- 1 lžíce koření piri-piri (česnek, chilli, petrželka)
- 1 lžička grilovacího koření
- 1 lžička soli
- směs semínek – 100g mletého lnu, 100g sezamu, 50g mletých ořechů (např. mandlí)
Kuřecí prsa očistíme a naporcujeme na menší plátky jako stripsy. V misce si smícháme jogurt a koření, k této marinádě potom přidáme kuřecí a necháme aspoň dvě hodiny hodiny nebo přes noc marinovat. Poté kuřecí plátky obalíme v semínkách a rozložíme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme na 180 stupňů 50 minut, v druhé polovině pečení maso otočíme. Podáváme se zeleninovým salátem nebo bramborami a jogurtovým dipem.