Nepečené dezerty,  RECEPTY

Domácí smetanová zmrzlina

  Rychlovka nejrychlejší, taková je tahle domací zmrzlina a nebudete potřebovat žádný zmrzlinovač. Sama o sobě je díky kondenzovanému mléku dostatečně sladká, proto se dále nepřidává cukr. Je dobré ji kombinovat s kyselejší či hořkou chutí, takže v mém případě vyhrálo lesní ovoce, ale přidáním hustého presa do základní směsi, by se také nic nezkazilo.

Domácí smetanová zmrzlina

  • 1 balení slazeného kondenzovaného mléka
  • 1 balení smetany na šlehání
  • vanilková pasta
  • lesní ovoce k podávání/na polevu

 

Postup je velice snadný, nejdříve si vlijeme smetanu do větší mísy a šleháme ji na plné otáčky, dokud nevytvoří řidší šlehačku. Poté k ní krátce přišleháme kondenzované mléko a vanilkovou pastu. Smetanovou směsí naplníme jakoukoliv uzavíratelnou nádobu. Necháme v mrazničce odpočívat přes noc, druhý den z ní lze tvořit pěkné kopečky.

Zmrzlinu můžeme ještě zalít rozvářeným lesním ovocem, ale zpětně bych doporučila polévat spíše jednotlivé porce, v mrazáku totiž na rozdíl od zmrzliny tvrdne do ledu.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *