Dorty a zákusky,  RECEPTY,  Snídaně,  Zdravé/Fitness

Fitness brownie-cheesecake řezy

  V minulosti jsem už z fazolí pekla, ale nikdy to nebylo tak dotažené do konce. Brownie je měkkoučké a vlhké. Vrchní vrstva je cheesecakově vlhká a bezvadně se spodní ladí. Řezy se snadno krájí na kostičky, lepší je volit malé, protože jsou řezy dost syté, obsahují totiž kopu bílkovin. Dále jsou extrémně nízkotučné a samozřejmě bez cukru, jinak by si označení fitness nezasloužily :). A fazole fakticky nepoznáte, tady u tohohle receptu bude mít problém i ten, co už browie z fazolí pekl.

Fitness brownie-cheesecake řezy

  • 2 vejce
  • 5 lžic tekuté stévie (nebo sladidlo dle chuti)
  • 1 plechovka červených fazolí (ve slaném nálevu)
  • 100g jablečného pyré
  • 1/2 kypřícího prášku
  • 50g nízkotučného tvarohu
  • 25g čokoládového proteinového prášku
  • 30g kakaa
  • máslo a hrubá mouka na vysypání formy
  • 450g nízkotučného tvarohu
  • 1 vejce
  • 50ml mléka
  • 4 lžíce tekuté stévie
  • 1 lžička vanilkové pasty/extraktu
  • 3 lžíce vanilkového pudinkového prášku
  • 20g hořké čokolády
  • 2 velké lžíce kakaa

 

Nejdříve si připravíme brownie vrstvu, v jedné míse vyšleháme vejce se stévií do pěny. V druhé míse rozmixujeme ponorným mixérem dobře promyté fazole na kaši, následně přimixujeme i jablečné pyré, tvaroh a kypřící prášek. Poté přimixujeme i proteinový prášek a kakao. Nakonec přimixujeme ještě vyšlehaná vejce. Těsto vlijeme do středně velké zapékací mísy, kterou jsme vymazali máslem a vysypali hrubou moukou. Necháme péct na 180 stupňů zhruba 15 minut, než povrch zpevní.

Mezitím si připravíme cheese vrstvu, tvaroh vyšleháme s vejcem, mlékem, stévií, vanilkovou pastou a pudinkovým práškem. V málé misce rozpustíme čokoládu s kakaem a přidáme třetinu tvarohové směsi. Pokud by se čokoláda zdrcla, stačí misku protočit na chviličku v mikrovlnce. Na předpečený brownie vylijeme světlou vrstvu a poté lžící rozložíme hnědou verzi jako fleky. Špejlí tvarohovou vrstvu několikrát projedeme, aby se vytvořilo mramorování. Pečeme dalších 40-45 minut, poté necháme vychladnout při pokojové teplotě a přes noc v lednici.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *