Dorty a zákusky,  RECEPTY,  Zdravé/Fitness

Zdravý čokoládový cheesecake

Máte rádi čokoládu? Věřím, že většina ano, tento recept je elegantním řešením, jak čokoládové nálady zahnat. Inspirovala jsem se několika recepty na instagramu a vylezla z toho opět moje vlastní verze. Doufám, že vám bude chutnat, brzy bude i čerstvé bobulovité ovoce, které se k čokoládě skvěle hodí. Já zatím ulovila jahody, překvapivě úplně zlé nebyly. Přes zimu volím jako záchranu mražené ovoce z Lidlu.

Zdravý čokoládový cheesecake

(malá forma)

  • 50g bebesušenek
  • 2 lžíce kakaa
  • 50g kokosu
  • 30g másla
  • 1 lžička tekuté stévie
  • 500g nízkotučného tvarohu
  • 200g bílého jogurtu
  • 40g kakaa
  • 40g čokoládového proteinu
  • 20g čokoládového pudinku
  • 2 vajíčka
  • 5 lžic tekuté stévie
  • 20g čokolády

 

Nejdříve si připravíme krustu, bebesušenky co nejvíce rozdrtíme, přidáme k nim kakao a kokos. Poté přidáme stévii, rozpuštěné máslo a trošku vody. Hmotu roztlačíme na dno malé dortové formy, kterou jsme si vyložili pečícím papírem. Korpus předpečeme pět minut v troubě roztopené na 180 stupňů.

Na krém si prošleháme tvaroh s jogurtem, kakaem, čokoládovým proteinovým práškem, pudinkovým práškem, vajíčky a stévií. Případně ještě dosladíme dle chuti. Krém nalijeme na korpus. Dortovou formu postavíme na plech a vedle něj položíme zapékací misku naplněnou vodou. Cheesecake pečeme na 180 stupňů zhruba hodinu. Poté necháme vychladnout při pokojové teplotě a následně přes noc v lednici. Ráno odřizneme opatrně dort od formy a ozdobíme nastrouhanou čokoládou.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *