S roládami ještě nekončím, minulý týden došlo na jahody s kokosem. Taková už velice jarní verze oproti hutné čokoládě s brusinkami. Mám ráda, jak je na podobných roládách málo piškotu, ale zároveň hodně krému. Krémy děláme nejčastěji z pudinku a tvarohu, je to taková osvědčená klasika, takže padla i do tohoto receptu. Užívejte čekání na jaro, já se moc těším na lepší zeleninu i ovoce.
Kokosová roláda s jahodami
- 5 vajec (nebo 4 velká)
- 2 lžíce medu
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 3 lžíce kakaa
- 1 hrnek mléka
- 2 lžíce strouhaného kokosu
- 5 lžic stévie
- 1 kokosový pudinkový prášek
- 1 vanička nízkotučného tvarohu
- 200g jahod
Nejdříve si připravíme piškot na roládu, oddělíme si bílky od žloutků a vyšleháme je do tuhé pěny. Ve vedlejší míse vyšleháme žloutky s medem do pěny a poté přišleháme kukuřičný škrob a kakao. Nakonec opatrně přimícháme bílkový sníh. Plech vyložíme pečícím papírem a ten lehce potřeme olejem. Těsto rovnoměrně rozetřeme na celou plochu plechu a dáme péct na 180 stupňů zhruba na deset minut. Po upečení necháme piškot vychladnout.
Mléko smícháme s kokosem, stévií a pudinkovým práškem a svaříme na hustý pudink. Necháme za občasného promíchání zchladnout a poté přišleháme tvaroh.
Roládu odlepíme od papíru a otočíme, pokryjeme krémem a nakrájenými jahodami, na užší straně necháme 2 cm volné. Poté z užší strany pevně stočíme a zabalíme do alobalu. Necháme ztuhnout v lednici alespoň 2 hodiny, ideálně přes noc.