Předkrmy a hlavní jídla,  RECEPTY

Proteinové tvarohové knedlíčky

Knedlíčky s lesním ovocem, vanilkové knedlíčky s vyšperkovaným množstvím bílkovin. Moc rychlé a dobré jídlo. Čas od času dostanu chuť na něco, co je taková česká klasika, ale proč jí neudělat jinak. Po vytunění sekané na krůtí s rajčaty nebo segedínu se speciálními karlovarskými knedlíky, tu máme tedy další verzi toho, jak lze klasické jídlo úplně snadno “ozdravit”. Pokud byste se báli protienu, nebo ho neměli, nahraďte protein hrubou moukou a vanillkovým cukrem. A já už se těším až do nich zabalím v sezóně meruňky :).

P.S. Ano svezla jsem se na té instavlně, kterou teď rozjely knedlíčky s ovocem.

Proteinové tvarohové knedlíčky

  • 250g měkkého tvarohu v papíru (ne vaničku!)
  • 1 vejce
  • 60g vanilkového proteinu
  • 30g dětské krupičky
  • 50g mletých vloček
  • ovoce, jogurt nebo poleva k podávání

Tvaroh vyklopíme do misky, přidáme k němu vejce a vidličkou promícháme. Poté přidáme protein a znovu promícháme. Poté přisypeme i krupičku a vločky. Hotové dobře promíchané těsto necháme alespoň hodinu v lednici, aby vločky nabobtnaly. Poté si zahřejeme v hrnci vodu a do vařící vkládáme knedlíčky. Ideálně si utvoříme kuličky, vyskládáme je na prkénko a poté vložíme najednou do vody. Vaříme dle velikosti 10-15 minut. Je možné je také plnit drobnějším ovocem, ačkoliv je těsto celkem lepkavé, knedlíčky z něj drží dobře.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *