Předkrmy a hlavní jídla,  RECEPTY

Krůtí zdravá sekaná se sušenými rajčaty

  Divoké chutě… tohle jím v různých variantách už týden 😀 ideálně zapečené v proteinovém chlebíku, s kyselými okurkami a kremžskou. A je to fajn, poměrně bezúdržbové jídlo, jen uhňoucáte a dáte péct. Dobře se to páruje i s pečenými brambory a jogurtovými dipem, pak je fajn udělát z masa spíše válečky a upéct na plechu. Krůtí maso je oproti vepřovému méně tučné a hlavně nemá pachuť, myslím, že může chutnat i dětem, například v podobě kuliček. V minulosti jsem ještě přidávala na kostky balkánský sýr, možností je mnoho, ale důležitý je fakt, že recept funguje bez vajec nebo zbytečné strouhanky a je fakticky dobrý :). Pokud se vám bude stýskat po dalších receptech s krůtím, v rubrice je ještě recept na burgery: http://denikmalepozitkarky.cz/2017/09/02/kruti-burgery/

Krůtí zdravá sekaná se sušenými rajčaty

  • 500g krůtího mletého masa
  • 50g sušených rajčat v oleji
  • 1 lžíce italských bylinek
  • 1 lžíce koření na špagety
  • 2 lžičky soli

Maso si vyklopíme do misky a přisypeme bylinky, koření na špagety a sůl. Poté si nakrájíme sušená rajčata na kousky a přisypeme k masu. Ještě ke směsi přikápneme 2 lžíce oleje z rajčat a pečlivě rukama promícháme. Masovou směs vtlačíme do silikonové formy na chebíček nebo srnčí hřbet (nebo válečky poskládáme na plech s pečícím papírem). Povrch zakápneme 2 lžícemi vody. Poté formu shora obalíme alobalem a necháme péct hodinu v troubě rozpálené na 180 stupňů. Po uplynutí alobal sundáme a necháme dopéct půl hodiny až hodinu.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *