Dorty a zákusky,  RECEPTY,  Snídaně,  Zdravé/Fitness

Bezlepkový kokosový míša řez

  Dneska píšu s velkou chutí a úlevou, že mám konečně, co psát (taky únavou, protože mi padá hlava). V záloze mám ještě jeden slaný recept a ještě jeden další článek, tak se blog snad zase trochu rozhýbe. Velkým benefitem  konce ledna je fakt, že přestává být celodenní tma. V listopadu a prosinci řeším velký problém se světlem, každý z vás, kdo fotí, ví, že bez světla nebo při umělém dobré fotky neuděláte. Důsledkem toho je, že mě tyto měsíce ani moc přispívat nebaví a sleduji, že v podobné hibernaci jsou i ostatní blogy. Když se ohlédnu za lednem, tak byl strašně produktivní. Kromě zkoušek, (obíhání výprodejů!) uzavírání pololetí na ZŠ, taky psaní diplomky došlo konečně k využití mojí karty Multisport a trávím poměrně dost času cvičením na Bitevním poli v našich milovaných Holešovicích. Víno jsem omezila na sklenku týdně a tak nějak to mám i s čokoládou a sladkostmi. Ale zůstávám věrná svým sladkým snídaním, ve kterých je obvykle sladká pouze stévie. Tenhle režim mě docela baví, i když vím, že ho nástup do školy zase rozboří. A těším se na jaro, protože jaro je nejvíc fajn, i když jako obvykle nevím, co mám dělat jako první a vím, že na jaře bude hůř… Takže, co těď? Asi půjdu raději místo těhle úvah spát, ve škole mě čeká oblíbený ranní dozor na půl osmou. Sedím na lavičce a kolem mě na zemi hlouček žáků, dobré to je :D.

Co se týká receptu, je to taková klasika, která koluje na internetu v mnoha variantách. Já pozměnila krém a ještě si řezy polila zero sirupem od Bodylabu, doufám, že vám bude chutnat. Lidé, kteří testovali byli celkem nadšení.

P.S. Kousků bylo víc, ale hned jsem naložila spolubydlící a .. a… 😀

Bezlepkový kokosový míša řez

  • 4 vejce
  • 2 lžíce medu
  • špetka soli
  • 3 lžíce kakaa
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu (maizena)
  • olej (na potření pečícího papíru)
  • 2 vaničky nízkotučného tvarohu
  • 70g bílého jogurtu (1/2 kelímku)
  • pudink bez vaření krém Olé, příchuť kokos
  • 15g kokosového proteinu (nemusí být)
  • sladidlo (já použila karamelový zero sirup, ale med je fajn)
  • čokopoleva

Postup je snadný, nejdříve si připravíme piškot. Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky. Nejdříve vyšleháme bílky se špetkou soli do tuhého sněhu. Ve vedlejší misce vyšleháme do světlé pěny žloutky s medem, směs musí zblednou a nabýt. Poté k žloutkové směsi přišleháme kakao a kukuřičný škrob. Lžící tuto směs opatrně vmícháme k vyšlehaným bílkům. Následně těsto na piškot rozetřeme na velký plech, vyložený pečícím papírem, který jsme ještě ideálně lehce potřeli olejem (piškot po upečení od papíru půjde lépe sloupnout). Piškot vložíme do trouby předehřáté na 150 stupňů a pečeme nejméně patnáct minut – piškot musí být měkký, ale pevný. Poté necháme vychladnout a mezitím si připravíme krém.

Na krém smícháme tvarohy a jogurt a dosladíme dle chuti. Pokud máme doma ještě zbytek proteinu nebo ho chceme použít, také ho přimícháme. Nakonec vsypeme sáček pudinku bez vaření a prošleháme. Hustý krém natřeme na piškot, který jsme si sloupli z pečícího papíru a přepůlili. Druhou polovinou přiklopíme vršek a přimáčkneme. Řez zabalíme do alobalua necháme alespoň dvě hodinky ztuhnout, piškot nasaje vlhkost a ještě změkne. Poté krájíme na kostky nebo jako já na trojúhelníky a zdobíme čokoládovým sirupem.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *