Dorty a zákusky,  RECEPTY,  Snídaně,  Zdravé/Fitness

Dýňový fitness cheesecake bez korpusu

  Poslední dýně z letošní úrody, ale trošku pyré ještě v lednici mám :D. Tentokrát jsem upekla úplně nejrychlejší cheese bez korpusu. Taky díky tomu asi úplně nejzdravější. Čas je v poslední době něco, čeho mám čím dál tím méně a čím dál tím více si ho vážím. Heslo “není čas ztrácet čas” je stále v kurzu. Tak když pracujete, studujete, oboje se snažíte dělat poctivě a ještě si naložíte milion kravin okolo. Zároveň je to hrozně motivační, protože každou chvilku musíte využít a hnát se vpřed. Stres ovšem příjemný není a je pravda, že některé večery cítím lehkou hysterii a pak se to zase trochu lepší. Užijte si pečení i to vánoční, mně na cukroví asi moc času nezbude, ale něco vánočního se učitě objeví.

 

Dýňový fitness cheesecake bez korpusu

  • 600g dýňového pyré
  • 3 vejce
  • 500g nízkotučného tvarohu
  • 1 vanilkový/smetanový pudinkový prášek
  • 2 lříce perníkového koření
  • vanilková pasta/extrakt
  • 8 lžic stévie/jiné sladidlo
  • 40g čokolády
  • 2 lžíce kakaa

Malou dýni nebo polovinu velké si nakrájime na měsíčky a necháme doměkka péct na plechu vyloženém pečícím papírem. Poté oloupeme kůru (nutné, jinak budou v cheesu cítit zeleninové kousíčky) a zbytek hmoty rozmixujeme ponorným mixérem. Poté přidáme vejce, vanilkový pduinkový prášek, vanilkovou pastu nebo extrakt, perníkové koření a stévii. Pořádně promícháme metlou a poté odebereme do misky třetinu hmoty, do té přidáme kakao a rozpuštěnou čokoládu. Těsto střídavě nalijeme do pekáčku vyloženého pečícím papírem a poté cik cak projedem špejlí, aby se hmoty ozdobně promíchali. Pečeme zhruba 45 minut na 150 stupňů. Poté necháme vychladnout  přes noc ztuhnout v lednici.

 

 

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *