Poslední dýně z letošní úrody, ale trošku pyré ještě v lednici mám :D. Tentokrát jsem upekla úplně nejrychlejší cheese bez korpusu. Taky díky tomu asi úplně nejzdravější. Čas je v poslední době něco, čeho mám čím dál tím méně a čím dál tím více si ho vážím. Heslo “není čas ztrácet čas” je stále v kurzu. Tak když pracujete, studujete, oboje se snažíte dělat poctivě a ještě si naložíte milion kravin okolo. Zároveň je to hrozně motivační, protože každou chvilku musíte využít a hnát se vpřed. Stres ovšem příjemný není a je pravda, že některé večery cítím lehkou hysterii a pak se to zase trochu lepší. Užijte si pečení i to vánoční, mně na cukroví asi moc času nezbude, ale něco vánočního se učitě objeví.
Dýňový fitness cheesecake bez korpusu
- 600g dýňového pyré
- 3 vejce
- 500g nízkotučného tvarohu
- 1 vanilkový/smetanový pudinkový prášek
- 2 lříce perníkového koření
- vanilková pasta/extrakt
- 8 lžic stévie/jiné sladidlo
- 40g čokolády
- 2 lžíce kakaa
Malou dýni nebo polovinu velké si nakrájime na měsíčky a necháme doměkka péct na plechu vyloženém pečícím papírem. Poté oloupeme kůru (nutné, jinak budou v cheesu cítit zeleninové kousíčky) a zbytek hmoty rozmixujeme ponorným mixérem. Poté přidáme vejce, vanilkový pduinkový prášek, vanilkovou pastu nebo extrakt, perníkové koření a stévii. Pořádně promícháme metlou a poté odebereme do misky třetinu hmoty, do té přidáme kakao a rozpuštěnou čokoládu. Těsto střídavě nalijeme do pekáčku vyloženého pečícím papírem a poté cik cak projedem špejlí, aby se hmoty ozdobně promíchali. Pečeme zhruba 45 minut na 150 stupňů. Poté necháme vychladnout přes noc ztuhnout v lednici.