Předkrmy a hlavní jídla,  RECEPTY

Nesmažák z hermelínu

  Stává se vám, že se k něčemu chystáte hrozně dlouho? Já jsem na to doslova expert. Jedním z dobrých případů je pečený hermelín a lá smažák. Je to nejen zdravější verze oblíbeného jídla, ale podle mě i ve výsledku chutnější. Pokud se rozhodnete nachystat si podobný oběd, tak potřebujete minimum ingrediencí i času. Prsty si opatláte při obalování ale úplně stejně jako u klasického obalovaného sýra. Použila jsem light verzi sýra, což není vůbec ve výsledném jídle poznat. V jiných případech nejsem zastánce odtučněných sýrů, jsou hnusnější než plnotučné verze.

Nesmažák z hermelínu

(2 porce)

  • 2 light hermelíny (po 100g)
  • 1 vejce
  • 50g kukuřičných lupínků, nadrcených
  • 2 lžíce pizza koření

Nadrcené lupínky smícháme s pizza kořením. Hermelíny namočíme do rozkvedlaného vajíčka a obalíme v ochucených lupíncích. Poté znovu zvlčíme v lupíncích a obalíme. Případné nedostatky dolepíme prsty. Hermelíny dáme péct do trouby na plechu vyloženém pečícím papírem Pečeme na 150 stupňů zhruba dvacet minut, dokud obal není zlatavý.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *