Stává se vám, že se k něčemu chystáte hrozně dlouho? Já jsem na to doslova expert. Jedním z dobrých případů je pečený hermelín a lá smažák. Je to nejen zdravější verze oblíbeného jídla, ale podle mě i ve výsledku chutnější. Pokud se rozhodnete nachystat si podobný oběd, tak potřebujete minimum ingrediencí i času. Prsty si opatláte při obalování ale úplně stejně jako u klasického obalovaného sýra. Použila jsem light verzi sýra, což není vůbec ve výsledném jídle poznat. V jiných případech nejsem zastánce odtučněných sýrů, jsou hnusnější než plnotučné verze.
Nesmažák z hermelínu
(2 porce)
- 2 light hermelíny (po 100g)
- 1 vejce
- 50g kukuřičných lupínků, nadrcených
- 2 lžíce pizza koření
Nadrcené lupínky smícháme s pizza kořením. Hermelíny namočíme do rozkvedlaného vajíčka a obalíme v ochucených lupíncích. Poté znovu zvlčíme v lupíncích a obalíme. Případné nedostatky dolepíme prsty. Hermelíny dáme péct do trouby na plechu vyloženém pečícím papírem Pečeme na 150 stupňů zhruba dvacet minut, dokud obal není zlatavý.