Dorty a zákusky,  Koláče, bábovky, muffiny,  RECEPTY,  Zdravé/Fitness

Dýňové cheesecake brownies

  Dva týdny připravený recept… tak se trošku stydím, ale doopravdy nebyl čas. Ve čtvrtek proběhl náš dlouho očekávaný fakultní festival Dvorky a také jsem konečně dokončila textové přípravy na ZŠ. Bylo toho fakticky hodně a blog šel stranou. Ale jak vidíte, začalo mě hrozně bavit péct s dýňovým pyré, v týdnu přibyde recept i na dort a cupcaky. Dýňě v těstě obvykle není moc cítit, takže se toho nemusíte bát. Skvěle se doplňuje s perníkovým kořením, které je více než podzimní. Na tento recept jsem použila zdravou domácí krustu, ale byla to docela patlačka, tak si příště asi vystačím s klasickými bebe sušenkami, nicméně přikládám obě varianty. Užívejte podzimu a dýní!

P.S. Bohužel nelze zabránit popraskání horní čokoládové vrstvy, pokud byste chtěli posunout estetiku výše, tak potřete vršek vychlazeného cheesecaku ušlehanou šlehačkou a zasypejte mletou skořicí nebo kakaem.

 

Dýňové cheesecake brownies

korpus:

  • 120g nadrcených sušenek
  • 30g mletých ořechů
  • 30g rozpuštěného másla

Náplň:

  • 450g pyré z dýně
  • 500g tvarohu
  • 2 vejce+1 bílek
  • 2 lžíce perníkového koření
  • 1 vanilkový pudinkový prášek
  • 4 lžíce medu
  • 3 lžíce stévie (lze nahradit medem)
  • 70g hořké čokolády (ideálně 70% kakaa)
  • 2 lžíce kakaa
  • 2 lžíce vody

Nejdříve si připravíme střední zapékací misku z Ikey nebo jinou hlubší nádobu. Vyložíme ji pečícím papírem a vyrobíme koláčovou krustu. Sušenky rozdrtíme s ořechy a směs zvlhčíme rozpuštěným máslem. Tento základ udusáme na dno formy a necháme prozatím chladit v lednici.Poté si připravíme tvarohovou náplň – smícháme tvaroh a pyré z dýně (pečená a rozmixovaná dýně).  Poté přidáme vejce, perníkové koření, pudinkový prášek, med a stévii. Pořádně promícháme a poté odebereme zhruba třetinu směsi, do které ještě přidáme rozpuštěnou čokoládu, kakao a vodu. Na předpečenou krustu navršíme světlou dýňovou náplň. Poté lžíce rozházíme i čokoládovou naplň a lehce projedeme špejlí, čímž vytvoříme mramorování. Pečeme na 150 stupňů zhruba hodinu. Pořádne vychladíme, ideálně do druhého dne.

 

 

 

 

 

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *