Takový mírný dotyk Francie… Ale abych byla upřímná, vylepšený dotyk :D. Ve Francii se poměrně často plní bagety měkkým kozím sýrem, sušenou šunkou a zeleninou. Když si takovou bagetu na ulici kupujete, zeptají se vás, jestli ji chcete ještě zakapat medem, což je samozřejmě hrozně dobré. Mazací čerstvý sýr z kozího mléka jsem před posledním výletem do Francie neznala, vždycky jsem si kozí sýr spojovala se sýrovými válečky s měkkým středem, ale musím říct, že tenhle sýr mi zachutnal více. V pátek ho budu zapékat s fíky (a možná už ve středu). A fíky jsem použila i do této bagety. Kombinace kozího sýru, sušené šunky, medu a fíků je prostě geniální, a tak se s ní musím pochlubit. Je to Francie v Čechách, ale rafinovanšjší než ve Francii. Ten zmíněný kozí sýr jsem kupovala během Francouzského týdne v Lidlu, ale Lidl má podobný sýr i ve stálé nabídce. Další varianta je nová Lučina z kozího mléka, která se chutí pravděpodobně přiblíží. Pokud použijete malá kolečka bagetky, máte suprové jednohubky k vínu.
Obložené bagetky s kozím sýrem, sušenou šunkou a fíky
- tmavá bagetka
- 2 lžíce čerstvého kozího sýra – žervé
- 1 lžička medu
- 20g sušené šunky
- lístky salátků
- 1 čerstvý fík
Přípravu by pravděpodobně vymyslel každý sám, ale pro pořádek… Bagetku podélně rozřízneme, spodní díl namažeme kozím sýrem a poklademe sušenou šunkou. Poté lehce zakapeme medem, rozložíme několik lístků salátu a na plátky nakrájený fík. Užíváme si báječné orgie na talíři.
P.S. Salátek můžete vyměnit za nasekané vlašské ořechy.