Něco o Lucce

Rok blogu a 100 příspěvků, a co teď?

  Dneska mám takové menší výročí, díky kterému si uvědomuji, jak čas letí. Během loňského léta jsem oživila letitou myšlenku, že bych chtěla založit svůj vlastní foodblog. Nakonec, zejména díky snaze a podpoře lidí v mém okolí, vznikla tato stránka, což považuji doposud za neskutečné. Během roku se s ní stalo ledacos, na týden se i prakticky rozpadla a zas jsem volala o pomoc lidi, kteří mi pomohli. Takže když to shrneme, to že mám teď kam psát, nestojí jen na mém úsilí. A samozřejmě ještě důležitější je to, že mám pro koho psát… Když jsem minulou neděli našla ve statistikách informaci, že blog měl během dne 2000 čtení, přišlo mi to jako něco naprosto neskutečného a děkuji za to!

  Tohle je můj stý příspěvek, který byl plánovaný na tento výroční sváteční den, kdy slavíme s blogem první narozeniny. Jeho téma bude hlavně odpověď na otázku, o čem chci dál psát a kam se to tedy má ubírat. Doufám, že během dalšího roku, se třeba i přehoupneme přes další stovku, protože nadšení neztrácím.

Za ten poslední rok se stalo milion věcí, které postupně odrážel i blog. Začalo to pouhým psaním receptů, pak se přidala rubrika Snědeno, recenze na ty nejoblíbenější podniky, foodakce a v neposlední řadě několik článků o mém trávení léta ve Francii. Podobně bych chtěla i dál pokračovat, snad i pokračovat více články, které jsou mimo hlavní linii receptů. Na blogu se v posledních týdnech začíná objevovat ve větší míře i “normální” jídlo, které nespadá do kategorie moučníky, ve vaření budu pokračovat a nebudu ho opomíjet. Chystám se brzy na domácí hamburgery, protože housky mám otestované už z Francie, na krůtí kuličky s rajčatovou omáčkou nebo na oživení receptu na zdravé celozrnné quiche a nekyuté pečivo. Vaření, které ode mě můžete čekat je vesměs zdravé, ale chystám se i na pořádné “pecky” jako nejlepší kynuté knedlíky.

Co se týká sladkého, razím dvě linie, díky kterým se tu můžou objevit recepty na úplně všechno. První je ta zdravá, recepty s nízkým podílem cukru, stévií, bezlepkové pečení, s použitím proteinu – u této kategorie, která zahrnuje hlavně moje pečení v týdnu, razím názor, že to musí být tak dobré, aby průměrný strávník ani nepoznal, že je to zdravé :D… Druhá polovina jsou tradiční české recepty, dorty a podobné dobrůtky, které většinou tvořím o víkendech. Tady mě toho čeká upéct strašně moc, zejména oprášit to, co jsem natrénovala během dvou měsíců pečení pro cukrárnu. Výhledově to musí být můj sachr, andělský dort s malinami, dort s pudinkovým krémem a broskvemi, borůvkový s čokoládovým krémem, větrníky, éclairky, cupcaky nebo kynuté šnečky s vanilkovým krémem.

Blíží se zima, takže přibydou i polévky na zahřátí, horká čokoláda, dýňový koláč nebo svařák. Věřte mi, že se hrozně těším, až se o všechny ty recepty, které připravuji už i celé roky, s vámi podělím.

Zároveň bych chtěla poprosit i o další tipy na věci, ať už to jsou recepty nebo věci z mého života, které by vás zajímaly. Pokud nechcete veřejně komentovat a přesto máte nějaké tipy, třeba i na fajn recept, piště na email lucka.suchoparova@seznam.cz, určitě ráda na vše odpovím nebo konkrétní recept zkusím.

Mojí největší inspirací je instagram, časopis Food, recepty Dity Pecháčkové, tak i jiné blogy, teď i francouzské. Doufám, že trošku francouzské patisserie i z receptů, které jsem si přivezla, se zde objeví také v brzké době. Docela vzpomínám i na bagety s kozím sýrem, medem a sušenou šunkou. Další, co mě baví, je polská kuchyně a i tady mám zálusk na několik receptů. Vůně Řecka nebo Itálie je už stálicí receptů, ačkoliv mořské plody ani paštiku ode mě zatím opravdu nečekejte. A ani recept na koprovku a kulajdu. Vše ostatní je možné a ve hvězdách :D…

Děkuji těm, kteří příspěvky otvírají pravidelně, kteří je dočtou, kteří píšou, že to bylo fajn. Děkuji i sledujícím na insta, s focením se stále snažím zlepšovat a myslím, že to je na dobré cestě. Mějtě se hezky a nezapomeňte na větu, kterou jsem tady poprvé napsala před rokem: “Život je příliš krátký na špatné jídlo.”

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *