Koláče, bábovky, muffiny,  RECEPTY,  Snídaně,  Zdravé/Fitness

Jemný kokosový tvaroháček s oreo

  Tenhle koláč je už taková moje menší obsese, a proto ho chci publikovat předtím, než se vrhnu na článek o tom, jak jsme “vyžrali Francii”, přebilo by to tento báječný koláč. Nebudeme si nalhávat, že to není zdravé, je a velice… Ale chuť je to, co je daleko lepší a mechová struktura. Nepřipomíná paradoxně cheesecake, je totiž docela nadýchaný a jemný. Zvládnete ho s minimálním vybavením, náčiním i časem. Sušenky oreo příjemně kontrastují nejen opticky, ale i chuťově… přeji vám boží rána s tímto koláčem!

 

Jemný kokosový tvaroháček s oreo

  • 4 vejce
  • 3 lžíce tekuté stévie(nebo cukr či jiné sladidlo)
  • 1 vrchovatá lžička kypřícího prášku
  • 2 vaničky nízkotučného tvarohu
  • 2 vrchovaté lžíce strouhaného kokosu
  • 4 lžíce dětské krupičky
  • 4 sušenky oreo nebo balení drobných
  • máslo a mouka(kokos) na formu
  • ovoce k podávání

Příprava je naprosto expresní, zvládnete i když dorazíte domů už po tmě. Menší ideálně kulatou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo kokosem. V míse rozšleháme metlou vejce, stévii a kypřící prášek. Poté přimícháme lžící i tvarohy, krupičku a kokos. Půlku směsi vlijeme do formy, poklademe oreo sušenkami a zalijeme druhou polovinou. Povrch posypeme zbytkem nasekaných sušenek.. Pečeme hodinu na 150 stupňů, koláč musí zpevnit a chytit lehkou barvu. Nejlepší je při pokojové teplotě a s čerstvým ovocem, neskladuji ho nikdy v lednici.

P.S. Pokud nefandíte oreu, můžete zkusit jiné sušenky, například lotusky.

 

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *