Předkrmy a hlavní jídla,  RECEPTY

Vajíčková pomazánka s marinovanými paprikami

  Další pomazánka, která následuje po avokádové je vajíčková. Není to úplně typický recept, který obsahuje hořčici, lučinu či kyselé okurky; je to ale verze vajíčkové, která mně osobně chutná. Marinované papriky, červené kapie, kupuji v Bille v úseku s lahůdkami. Jejich výhodou je, že už nemají slupku, jsou pečené, oloupané a marinované. Můžete taky použít sterilovanou kapii a trošku těch slupek neřešit.

Vajíčková pomazánka s marinovanými paprikami

  • 2 vajíčka
  • 1 marinovaná loupaná kapie
  • 1 lžička tatarské omáčky
  • sůl, pepř
  • pažitka

Vajíčka uvaříme natvrdo, zhruba patnáct minut. Poté je hodíme do ledové vody a necháme minimálně čtvrt hodiny stát, aby šla loupat. Poté vejce oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Kapii také nakrájíme na malé kousky a smícháme v misce s vajíčky. Přidáme tatarku, sůl a pepř dle chuti. Nakonec přidáme nasekanou pažitku. Pomazánka chutná fajnově na tmavém pečivu s další naloží pažitky

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *