Nepečené dezerty,  RECEPTY,  Snídaně,  Zdravé/Fitness

Tvarohový pudink s chia želé a ovocem (bez cukru)

  Vařím, peču a píšu – v posledních dnech se konečně daří to nějak zesynchronizovat vše dohromady! Tentokrát je tu recept na jednu z mých nejoblíbenějších snídaní. Je to kakaový pudink s tvarohem, který zdobím jogurtem či chia želé a ovocem. Je to velmi snadný recept, který si můžete připravit i do krabičky sebou do práce nebo do školy. Používám obvykle buď kakaový pudink “Extra čokoláda” nebo kokos, vanilkový prášek mě moc nebaví a jiné příchuti se mi moc neosvědčily. Někdy používám kravské mléko, někdy mandlové, rozdíl je neznatelný; zásadní je v něm provařit stévii, aby ztratila z větší části chuť umělého sladidla. Mističky nebo skleničky nechávám v lednici chvíli ztuhnout a pak už nezbývá než vymyslet zdobení. Chuťově je to opravdu moc moc suprová věc, ze které lze vytvořit i falešnou pana cottu, ale o tom zas jindy :D.

Tvarohový pudink s chia želé a ovocem

  • 1 hrnek mléka (kravské, mandlové či jiné)
  • tekutá stévie (záleží na tom, jak sladíte, já použila 2 lžičky)
  • 1 pudinkový prášek (extra čokoláda)
  • 1 vanička nízkotučného tvarohu
  • 4 lžíce mraženého ovoce
  • pár kápek stévie(není nutné)
  • 2 lžíce chia semínek
  • ovoce a čokoládové hobliny na zdobení

Nejdříve si vyhrabeme v kuchyni malý hrnec nebo rendlíček, do něj si vlijeme hrnek mléka, rozícháme v něm stévii a přidáme pudinkový prášek. (Pokud si nejsme jistí slazením, řiďtě se tím, že mléko musí být přeslazené, aby ochutilo i tvaroh, který budete posléze přidávat.) Rendlík s mlékem, pudinkem a stévii přivěďte k varu a uvařte hustý pudink. Když je dílo hotovo, rozmíchejte v horkém pudinku tvaroh, směs se docela rychle propojí. Poté rozdělte tvarohový pudink do dvou misek nebo pohárů a nechte chladnout. Vedle si dejte do mističky zmražené ovoce (lze rozmačkat čerstvé), dvě kapky stévie a dvě lžíce vody a tuto směs rozehřejte v mikrovlnce. Horké ovoce ještě trochu pomačkejte vidličkou a poté přimíchejte chia semínka. Nechte dvě minutky stát a poté rozdělte navrch pudinku. Celý dezert nechte alespoň dvě hodinky chladit a poté zdobte podle fantazie. Pokud si chystáte snídani, veřte, že budete usínat opravdu s dobrým pocitem.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *